Hur du väljer din skäggstil

Skägg finns i många olika former och stilar. Och vad som är rätt skäggstil för mig kommer absolut inte att vara rätt skäggstil för alla andra. För det första är det ett stort beslut att odla ett skägg. Ett skägg kommer inte bara att påverka hur människor ser på dig, utan också hur du ser på dig själv. Hur som helst, om du har tagit det djärva beslutet att bli en skäggman, då är den här artikeln för dig.

Hur börjar du?

Att få ett snyggt skägg kräver en viss planering. Nu, innan du helt enkelt slutar att raka dig och förväntar dig att naturen ska fungera finns det några saker du måste bestämma dig för först. Tre områden bör du tänka på. För det första, vilken hårfrisyr tycker du om? För det andra, vilken är din naturliga ansiktsform? För det tredje, vilken skäggstil föredrar du? Vi börjar med den första.

Hårfrisyr

Du kanske frågar dig själv: ”Varför i hela friden spelar min frisyr någon roll när det gäller att odla skägg?” Din frisyr är huvudfaktorn som definierar konturerna av ditt ansikte. Detta beror på silhuetten som finns på toppen av ditt huvud. Män med mycket fyrkantiga eller platta ansikten, men har en lång frisyr, kommer att få sina ansikten att se mer slanka och långa ut. Detta påverkar hur ett skägg kommer att få dig att se ut, och påverkar skäggstilarna du bör välja.

Ansiktsform

Det här kan vara en hel artikel för sig, men utan att bli för långrandig kan man säga att de bästa ansiktsformerna för män är de som verkar symmetriska, som ovala och fyrkantiga ansiktsformer. Symmetri i ansiktet är direkt kopplat till attraktionskraft, så att bestämma hur din ansiktsform är nu hjälper dig att fatta beslut om skägg och hårklippning.

Skäggstil

Vilken skäggstil föredrar du? Vad är din bild av dig själv när det gäller ditt skägg och din ansiktsform?