Sätt färg på barnrummet – En guide till att välja rätt poster för ditt barns rum

Barnrummet är en plats för fantasifulla äventyr och kreativitet, och vad är ett bättre sätt att sätta färg på rummet än med fina barnposters? En väl vald poster kan förändra hela rummets känsla och ge det en unik touch som speglar ditt barns personlighet. Men med så många olika motiv och stilar att välja mellan, kan det vara svårt att bestämma sig för vilken som passar bäst för ditt barns rum. I denna guide kommer vi att gå igenom några enkla steg för att hjälpa dig att välja rätt poster och skapa den perfekta stilen i ditt barns rum.

Bestäm dig för vilken tema du vill ha


Innan du börjar leta efter posters är det viktigt att bestämma dig för vilken tema du vill ha i ditt barns rum. Vill du ha ett äventyrligt djungeltema eller kanske något mer färgglatt och lekfullt? Det är viktigt att tänka på vilken känsla du vill skapa i rummet innan du börjar välja posters. Om du har svårt att bestämma dig kan du titta på inspirationsbilder online eller i inredningstidningar för att få idéer.

Välj ett motiv som passar ditt tema


När du har bestämt dig för vilket tema du vill ha är det dags att välja ett motiv för din poster. Det finns en mängd olika alternativ att välja mellan, allt från söta djur till roliga färgglada motiv. Tänk på vilken färgskala som passar bäst med ditt barns inredning och välj en poster som passar ditt barns personliga smak. Om du har flera favoritmotiv kan du skapa en tavelvägg med olika posters för att skapa en mer personlig och unik känsla.

Välj rätt storlek och placering


När du har valt din poster är det viktigt att välja rätt storlek och placering för att få den optimala effekten. En större poster kan vara ett bra val för att skapa en dramatisk effekt i ett större rum, medan mindre posters kan fungera bra som en del av en tavelvägg. Tänk också på placeringen av din poster – en poster ovanför sängen eller skrivbordet kan ge en trevlig känsla i rummet. Du kan också kombinera olika storlekar och placeringar för att skapa en mer dynamisk och intressant intryck i rummet.

Tänk på hållbarhet


När du väljer posters till ditt barns rum är det viktigt att tänka på hållbarhet. Barnrummet är en plats för lek och äventyr, och det är lätt att saker kan skadas eller smutsas ner. Välj därför att rama in dina posters med så blir dom lättare att rengöra och tål en del slitage. Handlar du dina posters på juniqor så får du en posters som trycks lokalt i Sverige och packas och skickas från samma ort för minsta möjliga miljöpåverkan. 

Hitta rätt plats att köpa din poster


Nu när du har bestämt dig för vilket tema du vill ha, valt ditt motiv, bestämt storlek och placering och tänkt på hållbarhet, är det dags att hitta rätt plats att köpa din poster. Det finns många onlinebutiker och fysiska butiker som säljer posters för barn, men det kan vara svårt att veta var man ska börja. Juniqor är ett relativt nystartat posterföretag som ritar alla sina motiv själva och satsar på hållbarhet och kvalitet.

Sammanfattningsvis


När du väljer en poster för ditt barns rum är det viktigt att tänka på tema, motiv, storlek och placering, hållbarhet och var du kan köpa din poster. Genom att följa dessa steg kan du skapa en unik och personlig stil i ditt barns rum som både du och ditt barn kommer att älska. Så sätt igång och hitta den perfekta poster för ditt barns rum idag!