Hur du gör din flytt så enkel som möjligt

Att flytta till ett nytt hem kan tyckas vara en krävande uppgift, men det finns beprövade sätt att göra flyttdagen lättare – det behöver inte vara superstressande! Vi har hjälpt människor att flytta sina möbler och föremål under en lång tid och har därför tips för hur du underlättar din flytt. Oavsett om du flyttar tvärs över gatan eller till ett nytt kvarter, har vi 4 tips och tricks för att göra din flytt så enkel som möjligt.

Planera allt i förväg

När du ska flytta måste du undvika att göra sista minuten-arrangemang. Såvida du inte måste packa ihop ditt hus och åka iväg i all hast har du förmodligen någonstans mellan 4 – 8 veckor på dig att se till att du organiserar allt för din flyttdag.

Det är bra att skriva en att-göra lista inför flytten för att se till att du inte missar något viktigt.

Donera onödiga möbler och föremål

En av de största insikterna som många människor har när de börjar röja och förenkla sina hem är att de har mer oönskade saker än de hade insett. Det är ingen idé att flytta lådor från ditt gamla hem till ditt nya hem om de helt enkelt kommer att stå oanvända i månader. Spara dig själv tid och energi genom att bli av med dessa föremål – välgörenhetsorganisationer som Myrorna eller Röda Korset kan hjälpa dig att bli av med föremål och möbler.

Anlita en professionell flyttfirma

Om du inte är välsignad med en mycket trevlig vän som har en tom skåpbil eller lastbil, kommer du förmodligen behöva ordna med en professionell som hjälper dig att flytta hem. Folk underskattar ofta antalet föremål de har i sitt hus, och experterna kan inte bara hjälpa dig att lyfta de tunga möblerna, utan ge råd och få saker att flytta mer effektivt och ändamålsenligt. Vi på 360Move erbjuder våra tjänster som flyttfirma i Malmö till utmärkta priser.

Packa en väska med viktiga föremål

Se till att du har en övernattningsväska med alla dina personliga saker. Även om du bara flyttar tvärsöver gatan bör du ha en väska med alla föremål som du behöver för att vara redo att fungera nästa dag (eller de närmaste veckorna om du inte lyckas packa upp alla dina flyttlådor.

Ett fräscht ombyte av kläder, nödvändiga toalettartiklar, telefonladdare och snacks (och till och med en toalettrulle eller två!) är användbara att ha i en ryggsäck eller genomskinlig plastlåda så att du enkelt kommer åt dem när ditt nya hem fylls med flyttkartonger. Särskilt då de allra flesta av oss inte orkar börja packa upp kartonger i vårt nya hem direkt.