Vanliga misstag i badtunna, spa och jacuzzi

Under många år har köp och installation av en lyxig badtunna, spabad eller jacuzzi varit ett mycket populärt sätt att tillföra njutning till ditt hem. Oavsett om du skapar en spaupplevelse i huvudbadet eller placerar din jacuzzi utomhus för en fridfull grej, är dessa lyxiga bad ett utmärkt sätt att koppla av efter en hård dag.

 

Med dagens högautomatiserade modeller är det enklare och roligare att äga en bubbelpool, spa eller swimspa. Men att välja, installera och korrekt underhålla din nya investering är inte helt enkelt. Tyvärr är dessa misstag lätta att göra och kan kosta dig mycket pengar.

 

Tack och lov är de också extremt lätta att undvika. Allt du behöver göra är att lägga lite kunskap och eftertanke i ditt köp och sedan följa upp med korrekta installations- och underhållstekniker. I den här artikeln kommer vi att gå igenom de vanligaste misstagen som husägare gör när de köper, installerar och sköter en badtunna, spa eller jacuzzi. Vi kommer också att ge dig sätt att undvika dessa misstag, vilket sparar tid, huvudvärk och pengar.

 

Storleks- och användningsöverväganden

 

Det är lätt att bli förvirrad över vad du egentligen behöver när du står inför en svindlande mängd alternativ i en butik. Många husägare gör misstag när det kommer till att köpa en badtunna, spa eller jacuzzi eftersom de inte tänker på hur och hur ofta föremålet kommer att användas. De väljer helt enkelt den modell som ser bäst ut på försäljningsgolvet.

 

Tänk på exakt hur ditt nya bad kommer att användas. Om det ska in i ett huvudbadrum, kommer det att användas för vanligt bad, eller kommer spaet att vara en speciell njutning? Om din badtunna kommer att installeras utomhus nära ditt däck eller uteplats, planerar du att använda den som en samlingsplats under fester, eller kommer den att vara enbart för hushållsbruk?

 

Dessa överväganden kommer att hjälpa dig att avgöra vilken storlek badkar du behöver, samt vilka funktioner du faktiskt kommer att använda och vilka som helt enkelt skulle vara dyra dekorationer. Ljusfunktion är ett bra exempel. Om du planerar att vara värd för poolfester som kommer att avslutas med en avkopplande stund, då är en ljusshow under vattnet något som förmodligen kommer att ge dig massor av njutning, vilket gör det värt den extra kostnaden. Likaså är det svårt att få in en hel drös av människor i ett litet badkar, vilket gör en större modell mer förnuftig. Välj en modell som passar dina behov och önskemål (det är trots allt en lyxvara) för att undvika misstaget att slösa pengar på funktioner som aldrig kommer att användas.

 

Gör det själv-installation

 

Dagens ekonomi har husägare som vill spara på alla möjliga sätt. Men att installera en badtunna är absolut inte ett område där du vill skära hörn. Dessa föremål kombinerar VVS och el, två verktyg som du helt enkelt inte vill bråka med på gör-det-själv-basis. Att göra det kan faktiskt leda till bristande försäkringsskydd och rejäla böter, för att inte tala om risken för allvarliga skador och skador på ditt hem.

 

Anlita en professionell för att installera ditt nya badkar. Efter att ha betalat för en sådan lyxig artikel, är det ingen mening att kosta dig själv ännu mer pengar genom att behöva betala för reparationer på en trasig gör-det-själv-installation och sedan betala för en ordentlig installation ovanpå allt annat. Spela säkert och anlita någon med de rätta meriter och massor av erfarenhet.